Wegetariańskie kotlety pieczarkowe

Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Wegetariańskie kotlety pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g pieczarek
  • 110 g bułki tartej (1 szkl.)
  • 100 g cebuli
  • 85 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 80 g masła
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Przygotowanie

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozpuścić masło, dodać pieczarki i smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż do całkowitego wyparowania płynu.


W międzyczasie cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na części oleju Kujawski 3 ziarna. Następnie przełożyć do jednej miski zarówno pieczarki, jak i cebulę. Wbić żółtko, wsypać sól oraz pieprz i dodać bułkę tartą. Wymieszać. Masa powinna mieć dość zwartą konsystencję.


Deskę do krojenia wysypać bułką tartą. Przełożyć masę pieczarkową, równomiernie ją rozłożyć i posypać z wierzchu bułką tartą. Kotleciki wykrawać szklanką – większą lub mniejszą (w zależności od tego, jakiej wielkości kotlety chcemy uzyskać).


Na patelni rozgrzać resztę oleju Kujawski 3 ziarna, który świetnie sprawdza się przy smażeniu. Uformowane kotleciki smażyć z każdej ze stron po 2 min.



Przepis pochodzi z bakeandtaste.blogspot.com

Kategorie przepisów

Podobne przepisy