Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek

Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek

Zdjęcie - Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Tęsknię za ciepłem, słońcem i długim dniem... Zmęczona jestem chorobami, stresem i brakiem energii... Zaklinam wiosnę - przybywaj!!! W taki sposób poprawiam sobie i innym nastrój. Skusicie się? Niewielkim nakładem pracy - pyszne doznania:-) Słowo:-)
Zdjęcie - Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • kilka kromek pieczywa lub bagietki,
  • oliwa z oliwek,
  • 1 ząbek czosnku,
  • rolada kozia,
  • kilka rzodkiewek,
  • 1 ogórek zielony,
  • szczypiorek,
  • sól, pieprz.


Przygotowanie:
Kromki pieczywa posmarować mieszaniną oliwy i czosnku. Na każdej kromce położyć plasterek rolady koziej. Zapiec w piekarniku do zrumienienia. Rzodkiewki i ogórka pokroić w kosteczkę, dodać posiekany szczypiorek. Z liści rzodkiewki i oliwy zrobić pesto – miksując i doprawiając solą i pieprzem. Na podpieczonych tostach ułożyć salsę z warzyw. Całość skropić pesto.


Zdjęcie - Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów