Tosty zapiekane z roladą kozią, salsą warzywną i pesto z liści rzodkiewek
Tęsknię za ciepłem, słońcem i długim dniem... Zmęczona jestem chorobami, stresem i brakiem energii... Zaklinam wiosnę - przybywaj!!! W taki sposób poprawiam sobie i innym nastrój. Skusicie się? Niewielkim nakładem pracy - pyszne doznania:-) Słowo:-)
Składniki:
- kilka kromek pieczywa lub bagietki,
- oliwa z oliwek,
- 1 ząbek czosnku,
- rolada kozia,
- kilka rzodkiewek,
- 1 ogórek zielony,
- szczypiorek,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Kromki pieczywa posmarować mieszaniną oliwy i czosnku. Na każdej kromce położyć plasterek rolady koziej. Zapiec w piekarniku do zrumienienia. Rzodkiewki i ogórka pokroić w kosteczkę, dodać posiekany szczypiorek. Z liści rzodkiewki i oliwy zrobić pesto – miksując i doprawiając solą i pieprzem. Na podpieczonych tostach ułożyć salsę z warzyw. Całość skropić pesto.