Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka
![Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka](/obrazek/duze/tartinki-z-pasta-z-gotowanego-kurczaka-318038.jpeg)
![Zdjęcie: Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/318039.jpeg)
![Zdjęcie: Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/318038.jpeg)
Składniki na 12-16 sztuk: 250 g ugotowanego mięsa kurczaka
3-4 łyżki naturalnego serka śmietankowego
8 czarnych oliwek
mała garść listków bazylii
1 łyżka oleju Kujawski z bazylią i cytryną
1 łyżka ostrej musztardy
1 łyżeczka miodu
4-5 kromek ciemnego pieczywa (np. pumpernikiel)
sól i pieprz do smaku
dodatkowo do dekoracji 12-16 czarnych oliwek
12-16 małych listków bazylii
Wszystkie składniki zmiksować na gładką pastę, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Chleb pokroić na małe kawałki wycinając dowolne kształty. Na każdy kawałek, łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego, nałożyć porcję pasty. Przed podaniem udekorować oliwką i listkiem bazylii.
Smacznego!
![Zdjęcie: Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka Zdjęcie - Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/318037.jpeg)