Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem

Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem
Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

∙ 1 opakowanie ciasta francuskiego
∙ pęczek botwinki
∙ 100 g sera koziego dojrzewającego
∙ 1 łyżka oliwy z oliwek
∙ 1 łyżka miodu (u mnie ze spadzi iglastej)
∙ sól morska
∙ świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
2. Botwinkę myjemy, odcinamy korzonek, kroimy buraczki na plastry, łodygi i liście na kawałki.
3. Buraczki, łodygi i liście mieszamy mieszamy z łyżką oliwy i miodu, wykładamy na papier do pieczenia, pieczemy 10 minut.
4. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia, zawijamy brzegi.
5. Upieczoną botwinkę wykładamy na ciasto francuskie, posypujemy serem kozim, doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
6. Ciasto wstawiamy do piekarnika na 15 minut.

Gotowe :)

Przepis inspirowany poniższym:
http://whiteplate.com/2014/04/blyskawiczna-tarta-z-botwinka-miodem-i-serem-feta/

Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Tarta z ciasta francuskiego z botwinką i kozim serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów