Szynka pieczona po staropolsku

Szynka pieczona po staropolsku
Zdjęcie - Szynka pieczona po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szynka pieczona po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szynka pieczona po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki Oleju Kujawskiego
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżki tymianku
  • 250 ml bulionu
  • sól peklowa, pieprz
Przygotowanie

Czosnek siekamy i mieszamy z innymi składnikami (poza bulionem).


Mięso nacieramy solą peklową, potem marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.


Mięso wstawiamy do piekarnika na 200 stopni C na godzinę. 


Podlewamy na zmianę bulionem i zimną wodą.


Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Kategorie przepisów