Szaszłyki ziołowe z cielęciną i pieczarkami
Do szaszłyków lubię dodawać ulubione warzywa, nie może zabraknąć cebulki, pomidorków koktajlowych czy pieczarek. Mięso, to przeważnie drób, polędwica i cielęcina, koniecznie marynowane w aromatycznych olejach Kujawskich. W sprytny sposób można dodawać do szaszłyków warzywa, które w takiej postaci skuszą małych niejadków. Bardzo polecam na świąteczny obiad:)
Ten przepis pojawi się w e-booku kulinarnym serwisu Z Pierwszego Tłoczenia.
Składniki
- 400 g szynki cielęcej
- 8 pieczarek obranych i przekrojonych na pół
- 8 pomidorków koktajlowych
- 10 plasterków chudego boczku
- 10 patyczków do szaszłyków
- 2 łyżki suszonej pietruszki
- 4 łyżki oleju Kujawskiego z ostrą papryczką, pomidorami i bazylią
- 1 łyżka miodu
- Sok z połowy cytryny