Surówka z surowego buraka i marchewki
Surówkę z surowego buraka już Wam kiedyś przedstawiałam. Pisałam też o wyższości buraka surowego nad gotowanym (chodzi o wartość IG).
Dzisiaj wersja z marchewką i dodatkiem awokado. Idealny dodatek do dania mięsnego również dla tych na diecie cukrzycowej.
Surówka z surowego buraka i marchewki - Laura
SKŁADNIKI:
Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Wymieszać oliwę, ocet, sok z pomarańczy i sól. Dodać pokrojona cebulę, wymieszać dokładnie i dodać do posiekanych warzyw.
Na końcu dodać rozgniecione widelcem awokado, wymieszać, ewentualnie doprawić. * ja korzystam z tzw multirozdrabniacza (z firmy na T)
Dzisiaj wersja z marchewką i dodatkiem awokado. Idealny dodatek do dania mięsnego również dla tych na diecie cukrzycowej.
Surówka z surowego buraka i marchewki - Laura
SKŁADNIKI:
- 2 małe lub jeden duży surowy burak
- 1 duża marchew
- 1 czerwona cebula
- sok z połówki pomarańczy
- 1 awokado
- 1 łyżka oliwy lub dobrego oleju (może być jakiś smakowy)
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki soli
Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Wymieszać oliwę, ocet, sok z pomarańczy i sól. Dodać pokrojona cebulę, wymieszać dokładnie i dodać do posiekanych warzyw.
Na końcu dodać rozgniecione widelcem awokado, wymieszać, ewentualnie doprawić. * ja korzystam z tzw multirozdrabniacza (z firmy na T)