Surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek

Surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek
Zdjęcie - Surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Pyszna surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, także z grilla, na lekkie danie lub kolację.
To pomysłowe połączenie podpatrzyłam w sierpniowym wydaniu "Kuchni".
Najlepsza z młodej, chrupiącej kapusty. Polecam!

Zdjęcie - Surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:
1/4 lub połowa małej, młodej kapusty- 500 g
1 cukinia
1/2 pęczka rzodkiewek
1pęczek dymki/cebula
koperek
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka płynnego miodu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz

Wykonanie:

  • ćwiartkę kapusty poszatkować. Posolić i ugnieść dłońmi, by lekko zmiękła
  • rzodkiewki i cukinię umyć, pokroić w cienkie półplasterki. Dodać do kapusty
  • dymkę lub młodą cebulkę drobno posiekać. Dodać do kapusty
  • olej wymieszać z miodem, octem jabłkowym, musztardą, dodać do smaku soli i pieprzu, następnie połączyć z poszatkowanymi warzywami i posiekanym koperkiem
  • podawać schłodzoną
SMACZNEGO !

Zdjęcie - Surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów