Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych

Szybka i smaczna. Zrobiłam ją przy okazji ogniska. Bardzo pięknie uzupełniła kiełby na talerzu. Do grilla na pewno też będzie pasować. I do zwykłego obiadu. Tego bez mięsa także.

Zdjęcie - Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
1 mała kapusta pekińska
5 ogórków konserwowych
1 cebula
pół pęczka koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz


Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w plasterki ogórki, pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowany koperek. Majonez łączymy z jogurtem i sokiem z cytryny, mieszamy i wlewamy do surówki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.


Przepisy z tych kategorii

Sałatka z selera

Sałatka z selera

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów
1

Surówka z kapusty pekińskiej i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Marchewka z tahini
1

Marchewka z tahini

figmara figmara
figowe smaki

Surówka z pora i kukurydzy
2

Surówka z pora i kukurydzy

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z pora z kukurydzą
4

Surówka z pora z kukurydzą

Dzi Dzi
karmelowy

Surówka z marchewki i pora
4

Surówka z marchewki i pora

Dzi Dzi
karmelowy