Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka
Prosta, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki i jabłka. Jest lekka, soczysta i zdrowa. To świetny dodatek do obiadu.
PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I JABŁKA
Składniki :
1 mała kapusta pekińska
1 marchewka
1 małe jabłko
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej : Kapustę pekińską poszatkować i wrzucić do miski, oprószyć sola, wymieszać. Marchewkę i jabłko obrać, marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach, jabłko na dużych. Dodać do kapusty, dodać natkę, majonez i szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać, odstawić na 20-30 minut.