Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny

Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Surówka z kapusty, kalarepy i żurawiny - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 300 g młodej białej kapusty
  • 300 g kalarepy
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 2 saszetki oleju Kujawski z czosnkiem
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Z kapusty usuwamy wierzchnie liście i wycinamy głąb (możne je zachować do wywaru). Pozostałą część siekamy w wąskie paseczki.


Kalarepę obieramy i kroimy w zapałki. Następnie mieszamy z posiekaną kapustą, suszoną żurawiną i drobno posiekanym koperkiem.


Olej Kujawski z czosnkiem mieszamy z octem winnym i miodem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Surówkę zalewamy przygotowanym dressingiem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę, aby smaki dobrze się połączyły.



Przepis pochodzi z slodki-kompromis.pl

Kategorie przepisów

Podobne przepisy