Stek z tuńczyka z warzywami
Jedliście już ? Ja pierwszy raz, kupiliśmy w Lidlu, przyrządzony został najprościej jak się da, bo tylko oprószony solą i pieprzem i usmażony na oliwie. Do tego smażone warzywa. Powiem Wam, że stek pyszny, następnym razem zrobię zdjęcia środka, bo ten zniknął w ekspresowym tempie. Polecam wszystkim, bo jest naprawdę bardzo smaczny :-). Miłego dnia :-)
Składniki:
- stek z tuńczyka
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Warzywa:
- cukinia
- papryka czerwona
- oliwki zielone i czarne
- suszone pomidory
1.Warzywa myjemy, kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy warzywa, smażymy.
2. na patelni grillowej podgrzewamy oliwę, umyty stek z tuńczyka, oprószamy z obu stron solą i pieprzem smażymy z obu stron po 3 minuty z każdej ( te 3 minuty to jest już takie max). Podajemy z warzywami :-). Smacznego :-)