Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Zdjęcie - Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 2 porcje spaghetti

- 0,5 średniej dyni (około 1 kg nieoczyszczonej)

- 200 ml mleka kokosowego

- 2 garści świeżego szpinaku

- 10 kawałków suszonych pomidorów

- 2 ząbki czosnku

- 1 łyżka oliwy z oliwek

- 1 łyżeczka soli

S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w dużą kostkę, zalewamy wodą tak, aby przykryć ją całą, solimy i gotujemy do miękkości, ale tak, aby się nie rozpadła, odcedzamy. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, świeży szpinak, pokrojone suszone pomidory, dynię, mleko kokosowe i makaron, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Wykładamy na talerz, dekorujemy kawałkiem suszonego pomidora i świeżym szpinakiem. Smacznego :)

Kategorie przepisów