Smażone tosty sezamowe z pastą surimi

Smażone tosty sezamowe z pastą surimi
Zdjęcie - Smażone tosty sezamowe z pastą surimi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Smażone tosty sezamowe z pastą surimi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki na tosty:
  • 4 kromki pieczywa pszennego
  • białko z 2 jaj
  • 80 g sezamu
  • 125 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem
na pastę:
  • 200 g paluszków krabowych (surimi)
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sera cheddar
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Przygotowanie

Pieczywo smarujemy z dwóch stron białkiem i obtaczamy w sezamie.

Pasta:
Paluszki krabowe mielimy. Mieszamy z drobno posiekaną cebulą i startym serem. Dodajemy roztrzepane jajko. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Całość:
Przygotowaną pastą gęsto smarujemy pieczywo i lekko dociskamy. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju czosnkowym na złoty kolor.

Porada:
Smażenie zacznij od ułożenia strony z pastą do dołu – sprawi to, że pasta się zapiecze i nie odpadnie od pieczywa. Tosty smaż po minucie z każdej strony obracając je 4-krotnie, wtedy sezam się nie przypali.



Przepis pochodzi z ostra-na-slodko.pl

Kategorie przepisów