Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

W końcu coś innego na przekąskę. Fajna mieszanka smaków. Dobrej jakości ser kozi, pieczona śliwka  i chlebek rozmarynowy. Pychotka…

Zdjęcie - Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Porcji: 2

4 kromki chleba (u mnie chleb rozmarynowy)
4 łyżeczki miodu
1 krążek sera koziego, dobrej jakości, podzielony na 4
1 szklanka śliwek, pokrojonych na 4
1 mała cebula, poszatkowana w krążki
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka świeżego rozmarynu
oliwa
Nastaw piekarnik na 180°C.
Śliwki i cebulę skrop oliwą i wyłóż na płaską blaszkę, zapiekaj około 30 minut. Lub do momentu, gdy śliwki będą lekko podprażone i miękkie. Około 10 minut przed końcem pieczenia skrop je octem balsamicznym i dodaj rozmaryn.
Na każdą kromkę chleba wyłóż ser kozi, polej go miodem i zapiecz (ok. 10 minut) Do roztopienia sera.
Na podpieczoną grzankę serową dodaj pieczoną śliwkę.

Zdjęcie - Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Zdjęcie - Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Kategorie przepisów