Sałatka z kurkami i grillowanym oscypkiem
Dzisiejszy wpis jest dla osób, które lubią szpinak i ostry ser jakim jest oscypek. Podduszone kurki łagodzą trochę ten smak i konieczny jest sos na bazie miodu, z delikatną nutą octu balsamicznego. Całość smakuje bardzo ciekawie.
Składniki:
- 2 garści świeżego szpinaku
- 2 garści kurek +olej do smażenia
- kilka plasterków szynki parmeńskiej
- 2 małe oscypki
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Kurki wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć chwilę. Zdjąć z patelni. Oscypki pokroić w mniejsze plasterki i grillować na rozgrzanej patelni grillowe. Na talerzach rozłożyć szpinak, plasterki szynki i podsmażone kurki. Zmieszać składniki sosu i polać sałatkę. Podawać z ciemnym pieczywem.
Smacznego:)