Sałatka z kaszy quinoa z pomidorami i awokado
Latem lubimy jeść sałatki, ale zimą ta też się sprawdzi jako dodatek lub samodzielne danie na obiad lub kolację. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.
Dla 2 osób:
2 szklanki ugotowanej kaszy quinoa ( komosy ryżowej)
pomidor ( zimą suszone pomidory)
ogórek
awokado
sok z połówki cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki ( drobno)
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
rukola lub inna sałata
Pomidora (sparzyć i obrać ze skórki), awokado i ogórka pokroić w sporą kostkę. Ugotowaną komosę przełożyć do dużej misy, dodać warzywa, skropić całość sokiem z cytryny i polać oliwą. Dodać natkę i rukolę. Przemieszać widelcem lub sztućcami do sałaty. Nakładać na talerze.
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników