Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową
Składniki
na sałatkę:
- 1 mała polędwiczka wieprzowa
- 150 g zielonych szparagów
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- 1 mała czerwona cebula
- 25 g orzechów włoskich, lekko posiekanych
- 2 łyżeczki soli morskiej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo zmielonego
- 25 g niebieskiego sera pleśniowego, lekko pokruszonego
- ½ łyżeczki oleju Kujawski z bazylią
- skórka i sok z ½ cytryny
- 2 łyżeczki oleju Kujawski z bazylią
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- ¼ łyżeczki soli morskiej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo zmielonego
- ½ łyżeczki miodu