Sałatka z czerwonej kapusty, buraków, białej fasoli i gotowanej kiełbasy z majonezem

Sałatka z czerwonej kapusty, buraków, białej fasoli i gotowanej kiełbasy z majonezem
Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty, buraków, białej fasoli i gotowanej kiełbasy z majonezem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty, buraków, białej fasoli i gotowanej kiełbasy z majonezem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty, buraków, białej fasoli i gotowanej kiełbasy z majonezem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • ½ główki niedużej kapusty czerwonej
  • 4 ugotowane buraki
  • 20 dag białej kiełbasy
  • 1 puszka drobnej białej fasoli
  • 1 saszetka oleju Kujawskiego z czosnkiem (lub 2 łyżki)
  • 8 łyżek majonezu
  • ½ cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Usunąć z kapusty pierwsze liście oraz głąb, drobno poszatkować a następnie wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty. Odcedzić dokładnie zblanszowaną kapustę i dodać sok wyciśnięty z ½ cytryny. Zetrzeć ugotowane buraki na tarte o dużych oczkach. Obgotować kiełbasę przez 3 minuty, odcedzić i ostudzić a następnie pokropić w kostkę. Odcedzić fasolę, przepłukać i pozostawić do ocieknięcia. Kapustę wymieszać z utartymi burkami oraz olejem Kujawskim z czosnkiem i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.


Układać po jednej porcji na talerzyku, posypać fasolą i kiełbasą a następnie nałożyć po kleksem z majonezu i udekorować pokrojonym koperkiem.



Przepis pochodzi z gotowaniezpasja.pl

Kategorie przepisów