Sałatka z buraków z rozmarynem


Składniki:
- 500 g upieczonych lub ugotowanych i ostudzonych buraków
- 75 g czerwonej cebuli
- 50 ml octu balsamicznego
- 70 ml oleju Kujawskiego LEN + ROZMARYN tłoczonego na zimno
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Krok 1
Buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do buraków.

Krok 3
Ocet balsamiczny połącz z olejem Kujawskim Len + Rozmaryn tłoczonym na zimno. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Przygotowanym sosem polej buraczki z cebulą i wymieszaj.

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Okazja: obiad
Poziom trudności: łatwe
