Sałatka sezonowa z bryndzą

Sałatka sezonowa z bryndzą
Zdjęcie - Sałatka sezonowa z bryndzą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka sezonowa z bryndzą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka sezonowa z bryndzą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 5 pomidorów
  • 2 ogórki zielone
  • 1 papryka żółta
  • 2 cebule czerwone
  • 125 g bryndzy
  • 5 łyżek oleju Kujawski z czosnkiem bazylią
  • 1 łyżeczka oregano
Przygotowanie

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić w kostkę i odstawić na durszlaku. Kolejno pokroić ogórki i paprykę, cebulę posiekać w krążki. Dodać kostki bryndzy. Olej Kujawski smakowy wymieszać z oregano i skropić warzywa.


Porada:

Polecam użycie bryndzy słowackiej, która w mojej opinii jest generalnie lepsza od polskiej. Warto zaopatrzyć się w nią, będąc na wycieczce w okolicach południowej strony Tatr. Oczywiście można spotkać świetnej jakości bryndzę podhalańską, ale jest ona trudno dostępna.



Przepis pochodzi z gotujzwojciechem.blogspot.com

Kategorie przepisów