Sałatka ryżowa z tuńczykiem i ananasem
Bardzo prosta sałatka na bazie ryżu, z dodatkiem tuńczyka, kukurydzy, ananasa i majonezu. Jest szybka w przygotowaniu, nie wymaga wiele krojenia. Świetna na kolację, imprezę czy do zabrania w pudełku do szkoły lub pracy.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ RYŻOWĄ Z TUŃCZYKIEM I ANANASEM (3-4 porcje)
Składniki :
100 g ryżu (1 woreczek)
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
mała puszka kukurydzy
4 plastry ananasa
majonez
Jak zrobić sałatkę ryżową z tuńczykiem i ananasem : Ryż ugotować, odsączyć, przesypać do miski i odstawić do wystygnięcia. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć, dodać do ostudzonego ryżu. Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki, dodać do pozostałych składników. Dodać majonez do smaku, dokładnie wymieszać.