Ryba pod pierzynką szpinakowo – serową
Ryba pod pierzynką szpinakową z serem to szybkie i smaczne danie pod warunkiem oczywiście, że się lubi szpinak. Wystarczy rano pamiętać, aby wyjąć rybę z zamrażalnika i po przyjściu z pracy w ciągu 15 minut możemy mieć obiad.
Składniki:
- 2-3 filety ulubionej ryby
- 300 g szpinaku (może być mrożony)
- 3 ząbki czosnku
- masło+olej
- sól, pieprz
- 10 dag sera żółtego
Rybę pokroić w małe kawałki. Szpinak podsmażyć na maśle i oleju z dodatkiem czosnku. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać kawałki ryby, przykryć kołderką ze szpinaku a następnie posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na oko. 20 minut.
Smacznego:)