Ryba pod pierzynką szpinakowo – serową

Ryba pod pierzynką szpinakowo – serową

Ryba pod pierzynką szpinakową z serem to szybkie i smaczne danie pod warunkiem oczywiście, że się lubi szpinak. Wystarczy rano pamiętać, aby wyjąć rybę z zamrażalnika i po przyjściu z pracy w ciągu 15 minut możemy mieć obiad.

Zdjęcie - Ryba pod pierzynką szpinakowo – serową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2-3 filety ulubionej ryby
  • 300 g szpinaku (może być mrożony)
  • 3 ząbki czosnku
  • masło+olej
  • sól, pieprz
  • 10 dag sera żółtego

Rybę pokroić w małe kawałki. Szpinak podsmażyć na maśle i oleju  z dodatkiem czosnku. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać kawałki ryby, przykryć kołderką ze szpinaku a następnie posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na oko. 20 minut.

Smacznego:)

Kategorie przepisów