Rolowana polędwica wieprzowa.

Rolowana  polędwica  wieprzowa.


Pork tenderloin Zdjęcie - Rolowana  polędwica  wieprzowa. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki:

Zdjęcie - Rolowana  polędwica  wieprzowa. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

0,5 kg polędwicy wieprzowej

3 plastry sera żółtego gouda

3 plastry szynki wieprzowej

5 dag masła

liście szpinaku

sól

pieprz

sambal oelek

Wykonanie: Polędwicę oczyścić z błon, rozciąć wzdłuż, rozklepać przez folię na prostokątny płat. Posolić, oprószyć pieprzem i posmarować masłem. Dodać odrobinę sambal oelek. Na połowie polędwicy rozłożyć ser, szynkę i świeże liście szpinaku. Całość zrolować, zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki ( schłodzić), a następnie pokroić w plastry. Pokrojoną w plastry polędwicę nabić po 2 kawałki na patyki i smażyć z obu stron na oleju. Dobrze smakuje z sosem guacamole.

Kategorie przepisów