Rollsy z szynką i awokado - koreczki z tortilli
Dzień dobry :-) Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy wszelkiego rodzaju rollsy, koreczki, wrapy. Można je zawsze zrobić z różnymi dodatkami i zawsze wyjdą smaczne. Można je też zabrać na piknik, przygotować na imprezę lub przekąskę. Robi się je szybko i są niezwykle proste w przygotowaniu :-) U mnie tym razem z szynką, awokado, sałatą, serkiem i papryką, a na górze pomidorki koktajlowe :-) Miłego dnia wszystkim życzę :-)
Składniki:
- 1 opakowanie placków tortilli
- szynka u mnie szynka polska wędzona z lini biesiada polska Handerek
- 1 większe awokado
- 1 większa papryka czerowna
- erek śmietankowy (może być też z dodatkami)
- pomidorki koktajlowe
- sałata u mnie strzępiasta
- wykałaczki
1. Paprykę myjemy, kroimy w paska, awokado obieramy, też kroimy w paski. Szynkę kroimy w plasterki, sałatkę myjemy.
2. Na placek tortilli tak do połowy rozkładamy sałatkę, następnie plasterki szynki. Teraz szynkę smarujemy serkiem i na serku układamy paski papryki i pomiędzy paski awokado.
3. Tortillę zawijamy w dość ciasny rulon, kroimy 3 - 4 cm rollsy w które wbijamy wykałaczkę i na nią nabijamy umyte pomidorki koktajlowe.
Tak przygotowane rollsy możemy zapakować w pudełeczko i zabrać na piknik, a pogoda jak na razie temu bardzo sprzyja więc można skorzystać :-) Smacznego :-)