Rolady wieprzowe z kurkami

Rolady wieprzowe z kurkami

60 dag schabu

2 cebule

20 dag kurek mrożonych

5 dag sera żółtego

sól, pieprz

2 łyżki śmietany

1 łyżeczka mąki

olej

 

 

 

Grzyby rozmrozić. Cebule obrać, pokroić w plastry. Przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać grzyby. Lekko poddusić, doprawić solą i pieprzem.

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na każdy kawałek mięsa nałożyć plaster sera żółtego i przesmażone kurki. Zwinąć w rolady, spiąć klamrami.

Gotowe rolady wkładać na rozgrzany tłuszcz. Przesmażyć z dwóch stron. Do garnka wlać 2 szklanki wody, przełożyć rolady i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec dodać trzy łyżki śmietany. Sos zagęścić mąką.

 

 

 

Jesienne zbiory

 

Zdjęcie - Rolady wieprzowe z kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Stado mrożonych kurek

 

 

 

Zdjęcie - Rolady wieprzowe z kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Po długiej drodze we wściekle wysokiej temperaturze, kurki zmieniły pigment ;)

 

 

 

Zdjęcie - Rolady wieprzowe z kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Kategorie przepisów