Rolady wieprzowe z kurkami
60 dag schabu
2 cebule
20 dag kurek mrożonych
5 dag sera żółtego
sól, pieprz
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki
olej
Grzyby rozmrozić. Cebule obrać, pokroić w plastry. Przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać grzyby. Lekko poddusić, doprawić solą i pieprzem.
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na każdy kawałek mięsa nałożyć plaster sera żółtego i przesmażone kurki. Zwinąć w rolady, spiąć klamrami.
Gotowe rolady wkładać na rozgrzany tłuszcz. Przesmażyć z dwóch stron. Do garnka wlać 2 szklanki wody, przełożyć rolady i dusić na wolnym ogniu. Pod koniec dodać trzy łyżki śmietany. Sos zagęścić mąką.
Jesienne zbiory
Stado mrożonych kurek
Po długiej drodze we wściekle wysokiej temperaturze, kurki zmieniły pigment ;)