Ravioli z tuńczykiem z lekkim sosem ziołowym
Uwielbiam kuchnię włoską pod wieloma względami. Pyszne danie możemy wyczarować w krótkim czasie z kilku składników. Zrobiłam ravioli z tuńczykiem z lekkim sosem ziołowym, które wyszło genialne w smaku. Trochę się bałam połączenia niektórych składników. Myślę ze to był dobry pomysł,ravioli wyszły fajne w smaku.
składniki
Wykonanie Robimy kopczyk z mąki, następnie wgłębienie do którego wbijamy 3 jajka. Wyrabiamy ciasto, zawijamy w filię wstawiamy do lodówki na 30 minut. Rozwałkowujemy bardzo cienko, wkładamy do maszynki do ravioli nakładamy farsz. Robimy ravioli. Farsz Tuńczyka w sosie własnym odsączamy, przekładamy do miseczki. dodajemy pokrojone w plasterki oliwki, cebulę czerwoną w drobną kostkę, ser feta w kostkach. Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku pieprzem. sos ` Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną drobną paprykę, koperek, oliwki. Ravioli polewamy sosem
składniki
- ciasto
- 300g mąki
- 3 jajka
- Farsz
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- ser feta z ziołami, papryką w oleju rzepakowym
- oliwki zielone
- cebula czerwona
- sos
- 50g masła
- papryka czerwona
- oliwki zielone
- koperek
Wykonanie Robimy kopczyk z mąki, następnie wgłębienie do którego wbijamy 3 jajka. Wyrabiamy ciasto, zawijamy w filię wstawiamy do lodówki na 30 minut. Rozwałkowujemy bardzo cienko, wkładamy do maszynki do ravioli nakładamy farsz. Robimy ravioli. Farsz Tuńczyka w sosie własnym odsączamy, przekładamy do miseczki. dodajemy pokrojone w plasterki oliwki, cebulę czerwoną w drobną kostkę, ser feta w kostkach. Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku pieprzem. sos ` Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną drobną paprykę, koperek, oliwki. Ravioli polewamy sosem