Quiche z kabanosem i wędzonym twarogiem
Quiche czy tarta to jedno z bardziej ekspresowych dań. Jeśli w lodówce zalegają resztki różnych produktów, z którymi nie wiadomo co robić to warto wykorzystać je do skomponowania przepysznego dania według własnego pomysłu. Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego...
QUICHE Z KABANOSEM I WĘDZONYM TWAROGIEM - Laura SKŁADNIKI:
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i oprószyć solą.
Kabanosy pokroić na centymetrowe kawałki i rozsypać równomiernie na cieście. Ser pokruszyć bezpośrednio na ciasto.
Rozbełtać jajko, dodać śmietanę i pokrojoną cebulkę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Masę wylać na ciasto, ułożyć resztki ciasta pokrojone w paski.
Piec w temperaturze 200 stopni 20 - 25 minut.
QUICHE Z KABANOSEM I WĘDZONYM TWAROGIEM - Laura SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 15 dkg wędzonego twarogu (może być też zwykły)
- 10 dkg kabanosów
- 1 jajko
- 5 łyżek śmietany
- 2 -3 młode cebulki
- sól, pieprz do smaku
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i oprószyć solą.
Kabanosy pokroić na centymetrowe kawałki i rozsypać równomiernie na cieście. Ser pokruszyć bezpośrednio na ciasto.
Rozbełtać jajko, dodać śmietanę i pokrojoną cebulkę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Masę wylać na ciasto, ułożyć resztki ciasta pokrojone w paski.
Piec w temperaturze 200 stopni 20 - 25 minut.