Placki z cukinii z czosnkowym dipem

Placki z cukinii z czosnkowym dipem
Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Placki z cukinii z czosnkowym dipem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 50 g mąki
  • 2 (30 ml) łyżki oleju Kujawski z czosnkiem i bazylią
  • 1 cukinia (ok. 300 g)
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić, odstawić na 10 minut.


Jogurt wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać łyżkę oleju, doprawić solą i pieprzem.


Cukinię odcisnąć. Dodać jajko, mąkę, doprawić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać porcje ciasta, smażyć placki na złoto z obu stron.



Przepis pochodzi z pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów