Pikantny kapuśniak z wkładką

Pikantny kapuśniak z wkładką
Zdjęcie - Pikantny kapuśniak z wkładką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 120
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 1h 50 min

Wyjątkowo długa zima w tym roku zmusza mnie do częstszego gotowania zup. Talerz rozgrzewającej i sycącej zupy po przyjściu  z zimnego dworu to jedna z lepszych rzeczy o tej porze roku. Dzisiaj polecam pikantny kapuśniak z konkretną, mięsną wkładką.

Składniki Instrukcje

Mięso opłukać . W garnku zagotować około 4-5 l wody. Włożyć pokrojone na mniejsze kawałki mięso, pokrojoną w plasterki marchewkę, cebulę, kawałek pora, ziele angielskie, kminek i krążki papryczki chilli. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować około 40 min. aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować jeszcze oko. 15 min. Następnie dodać pokrojoną kapustę i ponownie gotować ok. 15 min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Pikantny kapuśniak z wkładką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów