Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem i szpinakiem
Wytrawne pierożki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką przekąskę, lub ciepły poczęstunek dla gości. Gotowe ciasto francuskie bardzo ułatwia przygotowanie potrawy. Ciasto można delikatnie rozwałkować, rożki będą delikatniejsze i zyskamy więcej porcji. Niewielki dodatek oleju Kujawskiego z czosnkiem nadaje pierożkom zdecydowany charakter. Jeżeli przygotowujemy dla gości, możemy upiec je wcześniej i tuż przed podaniem podgrzać. Bardzo polecam :-)
Ten przepis pojawi się na e-booku kulinarnym serwisu z Pierwszego Tłoczenia. pl
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 mały filet z kurczaka
- 2 łyżki rozmrożonego szpinaku
- 70 g mozzarelli
- 5 łyżek oleju Kujawskiego z czosnkiem z saszetki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki kminku lub kminu rzymskiego
- Łyżka suszonej kolendry