Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert

Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert
Zdjęcie - Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert - Przepisy kulinarne ze zdjęciami S k ł a d n i k i: (na 36 pierogów)

- 3 szklanki mąki pszennej - 30 g świeżych drożdży - 1 szklanka mleka + 2 łyżki - 1 łyżeczka soli - 0,5 łyżeczki cukru - 2 łyżki oleju - 3 szklanki ugotowanej cieciorki - 15 kawałków suszonych pomidorów - 3 łyżki oleju od suszonych pomidorów - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 1 krążek sera camembert - bazylia do dekoracji
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Drożdże zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy sól i cukier, mieszamy, czekamy aż wyrosną. do mąki dolewamy olej i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy ciasto, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Ciecierzycę miksujemy z suszonymi pomidorami, olejem, wodą, solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i mały kawałek sera, zalepiamy. Pierogi układamy na papierze, smarujemy mlekiem i pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wykładamy na talerz, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego :)

Kategorie przepisów