Pasta ze śliwek i suszonych pomidorów
- Wynik: 5
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: -minuty
Tylko dwa główne składniki są potrzebne, żeby przygotować przepyszną pastę do chleba wg przepisu Jadłonomii. Reszta to takie dodatki, które każdy ma w domu. Bardzo polecam:)
Składniki- suszone śliwki - 10 szt.
- suszone pomidory - 150 g
- wędzona papryka - 3/4 łyżeczki
- mielona kolendra - 1/4 łyżeczki
- chilli - szczypta
- pieprz - szczypta
- sól - do smaku
- gorąca woda - 1/2 szklanki
Śliwki zalać gorącą wodą, odstawić na kilka minut. W kielichu blendera lub innym wysokim naczyniu umieścić suszone pomidory oraz pozostałe składniki. Dodać także osączone z wody śliwki, płynu jednak nie wylewać. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Gęstoś pasty należy uregulować wg własnych upodobań dodając stopniowo odpowiednią ilość wody pozostałej po moczeniu śliwek.
Smacznego:)