Pasta z cicierzycy, fety i suszonych pomidorów
Akcja "Ciecierzyca w roli głównej" organizowana przeze mnie na durszlaku i mikserze trwa. Zapraszam do udziału w niej i dzielenia się swoimi pomysłami na dania z ciecierzycą. Po prawej stronie widzicie banerki informujące o akcji.
Ten przepis to pomysł na wykorzystanie ciecierzycy w mój ulubiony sposób. Zmiksowana na jednolitą masę stanowi świetną bazę do wielu dań. Podobna do dzisiejszej, pasta do chleba już była - tutaj wersja podstawowa. Wiem, że wiele osób ją pokochało - zresztą nie dziwi mnie to. Ekspresowa w wykonaniu i naprawdę przepyszna. Lekka, kremowa i dzięki suszonym pomidorom niezwykle aromatyczna. Dzisiaj pasta w wersji zmodyfikowanej z dodatkiem fety.
PASTA Z CIECIERZYCY, FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW
SKŁADNIKI:
- 1 puszka ciecierzycy
- 3 łyżki suszonych pomidorów z zalewy olejowej i
- 2 łyżki fety
lub - 1/2 słoiczka Felisos z pomidorami i serem solankowym
PASTA Z CIECIERZYCY, FETY I SUSZONYCH POMIDORÓW Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: