Pasta z awokado
![Pasta z awokado](/obrazek/duze/pasta-z-awokado-477909.jpeg)
![Zdjęcie: Pasta z awokado Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477909.jpeg)
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- ½ czerwonej cebuli
- ½ małego pęczka natki pietruszki
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka oleju Kujawskiego BIO słonecznikowego tłoczonego na zimno
- ½ limonki
- sól do smaku
![Zdjęcie: Pasta z awokado Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477904.jpeg)
Przygotowanie:
Krok 1
Awokado pozbaw skóry i pestek. Przełóż do miski i rozgnieć widelcem na pastę.
![Zdjęcie: Pasta z awokado Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477906.jpeg)
Krok 2
Czosnek i cebulę pokrój w kostkę, pomidorki w ćwiartki. Natkę drobno posiekaj.
![Zdjęcie: Pasta z awokado Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477907.jpeg)
Krok 3
Do awokado dodaj czosnek, cebulę, pomidory, natkę, wlej olej Kujawski BIO słonecznikowy tłoczony na zimno i sok z limonki. Dopraw solą, wymieszaj.
![Zdjęcie: Pasta z awokado Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477905.jpeg)
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe
![Zdjęcie: Pasta z awokado Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477908.jpeg)