Pasta jajeczna z pieczonym łososiem

Pasta jajeczna z pieczonym łososiem
Zdjęcie - Pasta jajeczna z pieczonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z pieczonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z pieczonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z pieczonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta jajeczna z pieczonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 4 jajka
  • 250 g filetu ze świeżego łososia
  • 2 łyżki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia
  • pieprz i sól w młynku
  • 5 łyżeczek majonezu
  • garść posiekanego, świeżego koperku
Przygotowanie Łososia nacieramy dwiema łyżkami oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia i posypujemy delikatnie solą z pieprzem. Układamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.


W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy jajka na twardo.


Gotowe jajka obieramy i tniemy w drobną kostkę, dodajemy posiekane mięso z upieczonego łososia oraz majonez. Mieszamy, dodajemy koperek oraz doprawiamy pieprzem i solą. Całość ponownie dokładnie mieszamy i podajemy.



Przepis pochodzi z odkuchnii.blox.pl

Kategorie przepisów