Pappardelle z borowikami i polędwiczkami

Pappardelle z borowikami i polędwiczkami

Dziś Światowy Dzień Makronu. Postanowiliśmy uczcić to święto przygotowaniem szybkiego, prostego acz bardzo wykwintnego dania. Makrony wprost uwielbiamy, polędwica to jedno z naszych ulubionych mięs, a za grzybami wręcz szalejemy - postanowiliśmy połączyć wszystkie te składniki w jedno danie. Otrzymaliśmy przepyszny obiad w sam raz do zaprezentowania tego dnia! Smacznego!!!!



Porcja: 2

Czas przygotowania: 30 minut

Poziom trudności : łatwe
Składniki:

  • 100 g borowików
  • 150 g polędwiczek wieprzowych
  • 200 g makaronu pappardelle
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz



Zdjęcie - Pappardelle z borowikami i polędwiczkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pappardelle z borowikami i polędwicą



Przygotowanie:

Na patelni roztapiamy masło, na bardzo małym ogniu tak by masło się nie przypaliło, dodajemy pokrojone borowiki i dusimy kilka minut pod przykryciem. Dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki polędwiczkę i dalej dusimy aż mięso będzie miękkie - dosłownie kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu - zazwyczaj około 6-8 minut. Odcedzony makaron mieszamy ze śmietaną i łączymy z grzybami i mięsem na patelni. Podajemy od razu po zrobieniu, dekorujemy natką pietruszki.

Kategorie przepisów