Panierowane roladki schabowe z marchewką

Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panierowane roladki schabowe z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 400 g schabu bez kości
  • 150 g marchwi
  • 100 g bułki tartej
  • 70ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 30 ml soku z cytryny
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso podziel na 4 kotlety i rozbij je tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.

 

Marchewkę zetrzyj na tarce. Na patelni rozgrzej 2 łyżki Kujawskiego 3 ziarna i podsmaż startą marchew. Dopraw do smaku kminem, kolendrą, solą i pieprzem. Gdy marchew lekko zmięknie, dodaj sok z cytryny i zdejmij z ognia.

 

Na każdym kawałku mięsa rozłóż równomiernie po porcji marchewki. Zwiń mięso ściśle, formując roladki. Panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni, na oleju Kujawskim 3 ziarna, na złoty kolor z każdej strony.

 

Podsmażone roladki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 min., by dopiekły się wewnątrz. Podawaj od razu.

 

Krótko smażone mięsa warto przyrządzać przy użyciu tłuszczu wysokiej jakości, przeznaczonego do tego celu. Idealnie sprawdzi się tu olej Kujawki 3 ziarna – dzięki niemu roladki będą odpowiednio przyrumienione, delikatne i soczyste.

 

 

Przepis pochodzi z osmykolorteczy.blog.pl

Kategorie przepisów

Podobne przepisy