Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami
Omlet z młodymi ziemniaczkami. szpragami, groszkiem i rukolą.
Dla 2 osób
Składniki:
1/2 pęczka zielonych szparagów
5-6 jaj"0"
3 młode ziemniaki
cebula
garść rukoli
oliwa lub olej
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ziemiaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju lub oliwie do miękkości, dodać posiekaną w kostkę cebulę a na koniec kiedy cebula będziem miękka dodać pocięte szparagi. Następnie wbić jaja do miseczki roztrzepać, doprawić solą i pieprzem i zalać masą jajeczną warzywa na patelni. Wrzucić trochę zielonego groszku (opcjonalnie). Smażyć na średnim ogniu a następnie włożyć do piekarnika na 10 minut nagrzanego na 180st. C. Podawać z rukolą lub ulubionymi ziołami.