Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami.

Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami.


Pancake rolls with strawberries.
Zdjęcie - Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

Ciasto naleśnikowe. 

100g mąki

250ml mleka

2 jajka

szczypta soli

Nadzienie:

250g twarogu śmietankowego

125ml śmietanki 30%

1 cukier waniliowy

1 łyżka cukru pudru

5 łyżeczek żelatyny

4 łyżki mleka

250g truskawek

Sos:

250g truskawek

2 plasterki świeżego imbiru

2 łyżki cukru pudru

Wykonanie. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 30minut. Na patelnię naleśnikarkę ,24 cm, nalać ciasto i smażyć cienkie naleśniki, przewracając na drugą stronę. Wychodzi 5-6 naleśników. Ubić kremówkę z cukrem pudrem.Twaróg zmiksować i połączyć z rozpuszczoną w gorącym mleku żelatyną. ubitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami. Tężejącą masę wyłożyć na naleśniki . Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h. Następnie pokroić w plastry. Truskawki na sos blendować z cukrem i imbirem.
Roladki podawać z sosem truskawkowym.

Kategorie przepisów