Najprostszy czekoladowy krem z ciecierzycy
W taki deszczowy dzień jak dzisiaj, nic nie pomoże lepiej niż coś szybkiego, czekoladowego i na dodatek zdrowego. Ten krem jest bardzo prosty w przygotowaniu i smakuje naprawdę świetnie. Można go wykorzystać na kanapkę, do ciasta lub po prostu jako dodatek do jakiegoś deseru. Bardzo polecam na poprawę humoru :)
Najprostszy czekoladowy krem z ciecierzycy
/średniej wielkości słoik/
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1 szklanka suszonych daktyli namoczonych przez około 1 godzinę w gorącej wodzie
1/2 szklanki kakao
1/2 szklanki mleka roślinnego
Ciecierzycę, odcedzone daktyle, kakao oraz mleko roślinne umieścić w jednym naczyniu i dokładnie zblendować na gładki krem. Jeśli jest taka potrzeba, dodać więcej mleka. Przechowywać w lodówce w zamknięty pojemniku najlepiej przez 2-3 dni.