Muszelki makaronowe faszerowane szpinakiem

Muszelki makaronowe faszerowane  szpinakiem

Zdjęcie - Muszelki makaronowe faszerowane  szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

1 opakowanie makaronowych muszli

1 opakowanie szpinaku mrożonego

1 cebula 

kilka suszonych pomidorów

ser żółty 

gorgonzola

sól

pieprz

śmietana

Muszelki ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju. Dodać rozmrożony szpinak i dusić. Gorgonzolę pokroić w drobną kostkę, pomidory suszone w paski, dołożyć do szpinaku i wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowym farszem nadziewać muszle a następnie oprószyć startym żółtym serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i zapiec.

 Ja do muszelek ze szpinakiem dodałam kleks kwaśnej śmietany. Pycha:)

 

 

 

 

Zdjęcie - Muszelki makaronowe faszerowane  szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Muszelki makaronowe faszerowane  szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Muszelki makaronowe faszerowane  szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów