Mintaj na zielonym groszku
Dziś będzie prosto, powiem - bardzo prosto. Bez zbędnych dodatków i ekspresowo...
Mintaj na zielonym groszku
SKŁADNIKI:
- 50-75 dkg fileta z mintaja (lub innej ryby morskiej)
- 3 jajka
- 1 kg zielonego groszku (u mnie mrożony)
- 1 czerwona cebula
- 1 żółta cebula
- 3 łyżki masła
- sól, świeżo mielony pieprz
- olej do smażenia ryby
Cebulę pokrój w półplasterki. Rozpuść na patelni masło, wrzuć cebulę, oprósz solą i chwilkę smaż na wolnym ogniu. Cebula powinna się tylko zeszklić. Dodaj groszek i chwilkę smaż. Wystarczy aby lekko zmiękł, dopraw solą.
W głębokim talerzu rozkłóć jajka z solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Rybę maczaj w jajku i smaż z obu stron na złoty kolor.
Przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Mintaj na zielonym groszku Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: