Mintaj na zielonym groszku

Mintaj na zielonym groszku

Dziś będzie prosto, powiem - bardzo prosto. Bez zbędnych dodatków i ekspresowo...

Zdjęcie - MINTAJ NA ZIELONYM GROSZKU - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Mintaj na zielonym groszku SKŁADNIKI:

  • 50-75 dkg fileta z mintaja (lub innej ryby morskiej)
  • 3 jajka
  • 1 kg zielonego groszku (u mnie mrożony)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 żółta cebula
  • 3 łyżki masła
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • olej do smażenia ryby
Rozmrożoną rybę osusz ręcznikiem papierowym i oprósz solą i pieprzem. Odstaw do lodówki.
Cebulę pokrój w półplasterki. Rozpuść na patelni masło, wrzuć cebulę, oprósz solą i chwilkę smaż na wolnym ogniu. Cebula powinna się tylko zeszklić. Dodaj groszek i chwilkę smaż. Wystarczy aby lekko zmiękł, dopraw solą.
W głębokim talerzu rozkłóć jajka z solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Rybę maczaj w jajku i smaż z obu stron na złoty kolor.
Przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Zdjęcie - MINTAJ NA ZIELONYM GROSZKU - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Mintaj na zielonym groszku

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów