Makaron z orzechami i serem pleśniowym
- Wynik: 25
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 15minuty
Doskonale kremowy sos serowy z camemberta oraz szpinak i orzechy. Czy potrzeba czegoś więcej aby mieć pyszny obiad. Jeśli ktoś tak jak ja uwielbia to połączenie to gorąco polecam:)
Składniki- długi makaron np. tagiatelle - 200 g
- ser cammembert - 150 g
- śmietanka kremówka - 100 ml
- szpinak - 3 garści
- orzechy włoskie - 3 łyżki
- só - do smaku
- pieprz - do smaku
- oliwa - 2 łyżki
- czosnek - 2 ząbki
- parmezan - do posypania
Makaron ugotować al dente.
W tym czasie na rozgrzanej oliwie podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać śmietankę i ser camembert. Podgrzewać mieszając, aż ser się rozpuści. Następnie dodać szpinak i gotować chwilę, aż sos zgęstnieje. Dodać posiekane orzechy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać startym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego:)