Makaron z czarnej fasoli z warzywami


Zdjęcie - Makaron z czarnej fasoli z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Ponieważ współpracuję z Bio Planet otrzymuję do testowania różne produkty. Testowałam makaron z czarnej fasoli. Smak nieoczywisty. Na początku budzi ciekawość a potem chce się go jeść i jeść. Makaron jest bezglutenowy. Opakowanie starcza na 4 porcje.
Przygotowałam z nim zielone warzywa: jarmuż, zielony mrożony groszek i awokado. Sos: oliwa z oliwek z sokiem z limonki. Smak świetnie orzeźwia otarta skórka z cytryny. Do tego prażone orzeszki piniowe. Dobrze jest pokruszyć fetą.

opakowanie makaronu z czarnej fasoli
2 garście oczyszczonego jarmużu blanszowanego
awokado
3/4 szklanki mrożonego groszku
uprażone orzeszki piniowe
otarta skórka z cytryny wyparzonej lub ekologicznej.
Sos: oliwa z oliwek ok. 2-3 łyżki, sok z połówki limonki oraz ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku.



Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Jarmuż wymieszaj z blanszowanym groszkiem. Wlej sos i wymieszaj. Wyłóż makaron na talerze. Nałóż warzywa, dodaj pokrojone w kostkę awokado. Posyp prażonymi orzeszkami. Całość posyp z góry tartą skórką z cytryny.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy