Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute)

Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute)

Łosoś w chrupiącym cieście, z zielonymi szparagami i delikatnym sosem koperkowym to danie z rodzaju tych wykwintnych, znakomicie prezentujących się na talerzu.

Zdjęcie - Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Oprócz obłędnego smaku ma jeszcze tą cudowną cechę, że jego przygotowanie to jakieś 5 minut pracy, kolejnych 25 porcja spędza w piekarniku i już możemy cieszyć się wyjątkowym, wiosennym smakiem.

A teraz krok po kroku:

Zdjęcie - Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute)

Agata, 16 maja 2013

Zdjęcie - Łosoś ze szparagami zapiekany w cieście (Salmon en Croute) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Z łososia odkrój skórę, ułóż na płacie ciasta francuskiego. Posól i popieprz.

Na wierzchu ułóż szparagi, pozbawione twardych końcówek.

Śmietanę wymieszaj z koperkiem, musztardą i sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Sos rozprowadź na szparagach.

Łososia zawiń w ciasto, sklej brzegi, wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 oC na 20 minut. Podawaj od razu.

Kategorie przepisów