Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku

Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku

Zdjęcie - Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • Wędzony łosoś bałtycki
  • Opakowanie zielonego groszku
  • Limonka
  • Olej Kujawski z bazylią i cytryną
  • Sól, pieprz
  • 4 sztuki młodych małych buraków
  • Syrop z pędów sosny
  • Sok z limonki
  • Garść jeżyn
  • 4 łyżeczki jagód
  • Grejpfrut
  • Płatki róż

Przygotowanie

Zielony groszek sparz krótko w wodzie z solą i cukrem. Zmiksuj go na krem, dodaj sok z limonki, dopraw solą oraz pieprzem.

 

Mlode buraki pokrój na bardzo cienkie plastry, skrop syropem z pędów sosny (tutaj tegorocznych), sokiem z limonki. Dodaj jeżyny i jagody. Na końcu skrop olejem Kujawskim z bazylią i cytryną. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj. Grejpfruta obierz i wyfiletuj.

 

Łososia wędzonego ze skórą delikatnie podgrzej na patelni.

Bałtyckiego łososia podawaj na musie z zielonego groszku, z burakami i jeżynami, filecikami z grejpfruta i płatkami róż.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

 

 

Kategorie przepisów