Leczo meksykańskie z chorizo
Składniki
- 1½ kg pomidorów
- 500 g przecieru pomidorowego
- 400 g czerwonej fasoli z puszki
- 280 g kukurydzy z puszki
- 230 g czerwonej papryki
- 230 g żółtej papryki
- 230 g pomarańczowej papryki
- 225 g kiełbasy chorizo
- 140 g awokado (1 szt.)
- 100 g czerwonej cebuli
- 4 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą, pomidorami i bazylią
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 owoc kardamonu
- 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki
- ¼ łyżeczki ostrej, wędzonej papryki
- ¼ łyżeczki cynamonu
- szczypta płatków chilli
- sól
- pieprz