Łatwe ciasto z rabarbarem i truskawkami

Łatwe ciasto z rabarbarem i truskawkami
Ciasto z rabarbarem w sezonie wiosennym być musi. Nie ma wymówek, nie ma migania się. Zróbcie koniecznie takie - pomogę Wam.
Jak zrobić ciasto z rabarbarem ?
Koniecznie kupcie składniki - nie trzeba tu wiele. Potem, zakasajcie rękawy... i do dzieła.
Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, niewymagające. Wystarczy niewiele czasu, a będziecie mogli się cieszyć jego smakiem.
Zdjęcie - Łatwe ciasto z rabarbarem i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

ŁATWE CIASTO Z RABARBAREM
I TRUSKAWKAMI



Składniki:
  • 150 g masła w temp. pokojowej
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g rabarbaru
  • 200 g truskawek - mrożonych lub świeżych
  • 2 łyżki cukru




Przygotowanie:
Rabarbar umyć i pokroić w nieduże kawałki. Posypać 2 łyżkami cukru i odstawić.
Truskawki rozmrozić, lub użyć świeżych ( w sezonie ). Ja do ciasta dodałam truskawki rozmrażane.
Masło o temeraturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę.
Nie przerywając ucierania, dodawać po 1 jajku.
Następnie dodać jogurt naturalny - wymieszać.
Jeśli masa się zważy - nie baczyć na to i działać dalej.
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia.
Przesianą mąkę dodać do zmiksowanych skłaników - dobrze wymieszać.
Blachę o wymiarach 20x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
Na cieście ułożyć kawałki rabarbaru oraz truskawki.
Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 30 minut.
Zdjęcie - Łatwe ciasto z rabarbarem i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Łatwe ciasto z rabarbarem i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego !

Kategorie przepisów