Kotlety z kaszy jaglanej z kapustą
Kotlety jaglane robię dość często, wypróbowuję różne warzywne dodatki, oraz zioła i przyprawy. Dzisiaj przygotowałam kotlety z młodą kapustą i suszonym czosnkiem niedźwiedzim. Kotlety podaję z surówką, lub wiosenną sałatką, bardzo smaczna propozycja na obiad i kolację. Kto nie lubi zabawy w formowanie kotletów, panierowanie i smażenie, niech po prostu wymiesza kaszę z młodą kapustą i tak będzie pysznie
Składniki
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 350 g młodej kapusty
- 2 cebule drobno pokrojone
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
- 1 pełna łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
- pół łyżeczki kminku
- 3/4 szklanki zmielonych łatków owsianych lub bułka tarta
- masło klarowane do smażenia